Semmelweis Egyetem | Könyvtár | Neptun | Telefonkönyv | Intranet | SE Hírek | Bejelentkezés

Transzplantációs és Sebészeti Klinika

Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar

A Klinika Betegellátás A szervátültetésről Oktatás Elérhetőség

 Ha emlékezni akartok rám.

Eljön majd a nap, amikor testem gondosan a kórházi matracra simított, fehér lepedőn fekszik, lábadozók és haldoklók között. Az orvos megállapítja majd, hogy agyam megszűnt működni, s ezzel életem minden szempontból véget ért.

Ha ez bekövetkezik, ne próbáljatok gépekkel mesterséges életet erőltetni belém! S ne mondjátok, hogy ez a halálos ágyam! Hívjátok az élet ágyának, engedjétek elvinni testemet, hogy mások teljesebb életet élhessenek.

Adjátok szemem világát egy férfinak, aki sohasem látott napkeltét, csecsemőarcot, sem szerelmet egy asszony szemében. Adjátok szívemet annak, aki saját szívétől nem kapott mást, csak végtelen fájdalommal terhes napokat. Adjátok véremet a tizenévesnek, akit autója roncsai alól húztak ki, hogy egyszer megláthassa játszadozó unokáit. Adjátok vesémet annak, aki hétről hétre géphez láncolva tengődik. Vegyétek csontjaimat, izmaimat, inaimat,minden idegszálamat, és próbáljatok lábra állítani egy gyermeket, aki nem tud járni.

Fürkésszétek ki agyam minden zugát. Vegyétek ki sejtjeimet, ha kell, és tenyésszétek őket, hogy egyszerre felkiálthasson a néma fiú, és meghallja az ablakon doboló esőt a siket lány.

A maradékot égessétek el, és szórjátok hamvaimat a szélbe, hogy a virágok jobban nőhessenek.

Ha mindenáron el akartok temetni valamit, rejtsétek földbe hibáimat, gyengeségeimet és embertársaimmal szembeni előítéleteimet.

Adjátok vétkeimet az ördögnek, lelkemet Istennek.

Ha netán emlékezni akartok rám, tegyétek azt egy jó szóval vagy cselekedettel egy rászoruló kedvéért. Ha megteszitek mindazt, amit kértem, öröké élni fogok.

Robert N. Test
Beküldte: Ken Knowles

Forrás:
Erőleves a Léleknek
Írta és válogatta: Jack Canfield, Mark Victor Hansen
A Bagolyvár Kiadó, Budapest engedélyével

© Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika
Minden jog fenntartva.
Semmelweis Egyetem
Transzplantációs és Sebészeti Klinika
1082 Budapest, Baross u. 23-28.
www.semmelweis.hu/transzplant