Semmelweis Egyetem | Könyvtár | Neptun | Telefonkönyv | Intranet | SE Hírek | Bejelentkezés

Transzplantációs és Sebészeti Klinika

Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar

A Klinika Betegellátás A szervátültetésről Oktatás Elérhetőség

Bevezető

Az Ön betegségének hatékony gyógyítása a májátültetés - hallotta az elmúlt hetekben már sokszor. Ezt a hírt biztosan kétséggel, és szorongással fogadta. Mégis a szervátültetés ma számos máj, vese, és szívbeteg számára a biztos gyógyulást jelenti. Szerte a világon naponta súlyos betegek százai esnek át szervátültetésen, mely a beteg szerv kicserélése lévén, egy egészségesebb, aktív élet lehetőségét teremti meg számukra.
A májátültetés eredményessége rendkívül sokat javult az első transzplantáció óta. Húsz évvel ezelőtt a betegek 35 %-a volt életben az átültetést követő első év végén. Mára a betegek több mint 80 %-a él az első év végén, köszönhetően az immunszuppresszív kezelés, és a sebészi technika fejlődésének.

Tájékoztató füzetünk célja, hogy segítsük mindazon tudnivalókkal, melyek egy részéről biztosan hallott már betegtársaitól, és kezelő orvosától. Sok problémára fog választ kapni ebből a füzetből, de ne féljen továbbra is kérdezni bármely esetben, ha úgy érzi, nem teljesen érthető, vagy kielégítő a most kapott válasz. Azt szeretnénk, ha minél tájékozottabb lenne betegségéről, és a májátültetéséről, mert ezzel saját gyógyulását, és a transzplantáló munkacsoportot egyaránt segíti.

© Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika
Minden jog fenntartva.
Semmelweis Egyetem
Transzplantációs és Sebészeti Klinika
1082 Budapest, Baross u. 23-28.
www.semmelweis.hu/transzplant